28 Temmuz 2007 Cumartesi

Gelinlikte moda

Gelinlik Modasından
Her sezon tüm kıyafet koleksiyonlarında olduğu gibi gelinliklerde de yeni tasarımlara imza atılıyor. Farklı kesimlere ve kumaş özelliklerine sahip gelinlikler birer birer boy gösteriyor. Hatta kimi koleksiyonlarda iş iyice abartılıp oldukça canlı renklerde ve desenlerde sıra dışı gelinlikler tasarlanmakta. Tüm bunlara rağmen gerçek olan şu ki; gelinlik tasarımları modadan fazla etkilenmeyen ve geleneklerin günümüz şartları ile yorumlanmasından doğmalıdır.

Bir kadının hayatta giyebileceği en önemli elbisedir gelinlik. Onun yeni hayatının temiz başlangıcını temsil eder. Kimi zaman metrelerce tül ile yapılır, kimi zaman ise bin bir emek ile işlenmiş ipek kumaşlarla? Ama hep romantik bir duruşu olmalıdır gelinliklerin. Uzun bir süredir beyaz ile devam eden gelinlik yolculuğu 2006 sezonunda kremlere ve ekrulara da yer vermiştir. Kırık beyaz olarak da adlandırılan ekru tonları 2006 sezonunda sık kullanılan gelinlik renkleri arasında yerini alıyor. Kabarık etekli ve volânların kullanıldığı modeller minyon tipli, zayıf ve hareketli gelinler için romantik bir seçim olabilir. Küçük çiçekli aksesuarlar ve el buketi ile şıklığınızı tamamlayabilirsiniz.

İnci sevenlerdenseniz klasik gelinlikler tam size göre. Yaka özelliği bulunan, bedene oturmuş, çan kesimli eteklere sahip, tafta, saten, ipek krep gelinlikler bu gruba dahil edilir. Ya da inciler ile işlenmiş ipek tafta bir gelinlik ve yine çeşitli boylarda incilerin kullanıldığı zarif bir taç ile masum bir görüntüye sahip olabilirsiniz.

İşlemelerin yoğun kullanıldığı gelinliklerde yalın hatlı tasarımlar tercih edilmelidir. Aynı sadelik saç aksesuarlarında, ayakkabıda ve takılarda da devam etmelidir. Bu sene elbiselerde olduğu gibi gelinliklerde de fırfırlara çokça yer verildi. Ağır olmayan, kır düğünü konseptine uyabilecek olan ipek şifon ya da yumuşak tüllerden tasarlanmış bel kısmına kadar oturan, belden aşağısı fırfırlı ve katlı gelinlikler dikkatle seçilmiş kalın kumaş kemerler ile kullanılabilir. Damatlardan uzun olan gelinler bu tarz gelinlikler ile beyaz babet ayakkabıyı rahatlıkla tercih edebilir. Bu özelliklere sahip gelinlerin topuz yerine ensede şekillendirilen saç ve duvak modellerini tercih etmeleri gerekir. Uzun görünmek isteyen gelinler ise düz kesimlerde ve tok kumaşlardan tasarlanmış abartısız gelinlikleri seçmelidirler.

Tafta-saten karışımı olan orijinal ziberlin kumaşlar, ipek brokarlar bu tarz sade ve asil tasarımlar için biçilmiş
kaftandır. Oldukça kaliteli duran kumaş düz bir tasarım ve kaliteli dikim ile asil-vakurlu gelin olmak isteyenlere hitap eder.

Düğün gece yapılıyor ise uzun kristâl duvaklar ile kullanılacak taşlı taçlar konsepti tamamlamanıza yardımcı olacaktır.Düğününüz gündüz yapılacak ise mat kumaşlar, dantel brodeler, uçuşan tüller, organzeler gelinlik kumaşı için ideal seçimlerdir. Kristal tül duvak yerine daha mat bir duvak ve büyük beyaz çiçekler ile tamamlanabilir.

italyan modası ve gelinlikler

İtalyan modasının gelinlikler üzerindeki etkileri;
Sayıları hiç de az olmayan bir modacılar grubuna göre, gelinliklerde beyaz dışındaki renklere daha fazla yer verildiği iddia edilmektedir. Bu arada, gelinlikteki akımlarla ilgili olarak yurt dışına bakıldığında, İtalyanların bunun tam tersine farklı renklerde gelinlik kreasyonlarıyla karşılaşıyoruz. İtalyanlarda üç renk hakimiyetini ilan etmiş durumda ki, bunlar da, pembe, leylak ve gök mavisi renkleridir.

Klasik gelinlik rengi beyazın dışına çıkılmasına rağmen, bu üç rengin tercih edildiği gelinliklerin daha tatlı,
zarif, masum ve romantik bir görünüşe sahip oldukları söylenebilir. Mutlak olan bir husus bu hoş görünüşte, pahalı ve kaliteli kumaş kullanmalarının, kalın tüllerin, işlemeli dantellerin payları inkar edilemez.

Sonuçta anlaşıldığı kadarıyla önümüzdeki süreçte, dekor çiçekler, fırfırlar, yapraklar ve beyazın dışındaki pastel renkler, gelinliklerde, kendilerinden bol bol bahsettirecekler.