28 Temmuz 2007 Cumartesi

Gelinlik ve Gelinlik Seçimi

GELİNLİK
Genelleştirirsek, her genç kızın hayalinde sevdiği biri ile evlenmek ve evlenirken de gelinlik
giydiği bir düğün yatar. Elbette ki, bu da gene her genç kızın en tabii hakkıdır.
Buna karşın, birkaç saatlik tören için böylesine ısrarcı olmak neden diye düşünenler de vardır.
Bu tipleri konumuz dışında tutarak, konumuza dönelim.

Gelin hanımla bütünleşebilmesi, onu güzelleştirebilmesi için gelinlik seçiminin çok titizlikle yapılması gerekir. Bu seçimin, Gelinin fiziki özelliklerine göre yapılırken dikkat edilmesi
Gerekir.



GELinlik seçimine dikkat edin..
Gelinlik seçiminin, Gelinin fiziki özelliklerine göre yapılması sırasında dikkat edilmesi gerekenlerin bir bölümü aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır.

Toplu gelinlerin narin giyinmesi modelini, rengini ve aksesuarı ona göre seçmesi iyi olur. Toplu gelinlerin bembeyaz bir gelinlik giymesi yanlış olur. Bunun yerine kırık beyaz, krem rengi, vücudu ortadan ikiye bölen modellerde yakalar, dikkat çeken bir eşarp modeli olduğunda, dikkatler kilodan uzaklaşmaktadır. Göbek sorunu olan gelinler, çan etek biçiminde bir gelinlik tercih ederlerse uygun olur. Çok zayıf görünmek de hoş olmaz. Bu sebeple ince ve uzun hanımlar, kabarık etekli modelleri tercih edebilirler. Kısa boylu hanımların V yakalı veya V kesimli gelinlik giymesi, boyun daha uzun algılanmasını sağlar. Uzun boylu gelinler, ayakkabılarını gösterecek modeller seçebilirler.